Aparitia condensului pe geamul termopan este determinata de: – temperatura foii de sticla din camera; – umiditatea relativa existenta in camera. La o temperatura a camerei de 20 de grade C, o temperatura a foii de sticla sub 9,3 grade C si o umiditate relativa in camera de 50% va aparea condens pe foaia interioara a geamului termopan. Pentru limitarea aparitiei condensului se recomanda aerisirea repetata a camerei pentru eliminarea umezelii in exces din interior care favorizeaza aparitia de mucegai..
Imbinarea profilelor din PVC GEALAN se face prin sudura termica pe cand cea din aluminiu se face prin imbinare mecanica. Sudura termica asigura o mult mai buna rezistenta si etanseitate la colturi si nu exista posibilitatea ca din cauza dilatarilor si contractarilor imbinarea la colturi sa fie afectata. In aceleasi conditii de izolare termica (coeficient de transfer termic) si de calitate, pretul tamplariei PVC cu profile GEALAN este avantajos fata de tamplaria din aluminiu.
Profile marca GEALAN sunt produse in Germania, la Oberkotzau si Tanna iar o parte din profile sunt produse de GEALAN Romania la Bucuresti cu tehnologie si materie prima germana. Profilele produse in Romania sunt exportate si in Germania.
Complexitatea sistemelor de tamplarie GEALAN iti ofera posibilitatea de a adauga diverse accesorii GEALAN, in functie de nevoile fiecaruia: – pervaze exterioare din PVC sau aluminiu; – pervaze interioare din PVC; – sprosuri aplicate pe geam care sa ofere o estetica deosebita; – rulouri din PVC; – plase de insecte; – clapeta de aerisire GECCO; – praguri de aluminiu sau magnetice.
Calitatea unei ferestre depinde de mai multi factori: – calitatea materialelor folosite: profile, feronerie, geam; – calitatea confectionarii ferestrei; – calitatea montajului. Fiecare producator care confectioneaza ferestre si usi cu profile marca GEALAN este instruit si urmarit in permanenta de catre specialistii GEALAN, astfel incat fereastra care este comandata de tine sa fie bine executata si montata.
– agrementate INCERC; – certificate de calitate conform normelor germane RAL, certificat ISO 9001; – sunt produse complet reciclabile; – adancimea minima a profilului de 62 mm; – dimensiunile camerei centrale a profilelor GEALAN permite o rigidizare eficienta chiar si in cazul unor solicitari statice puternice; – dimensiunile mari ale camerelor profilelor realizeaza un grad inalt de izolare termica; – coextrudarea profilelor colorate; – inclinarea spre exterior a faltului; – protectie termica ridicata; – protectie fonica pana la 49dB; – garantia unui produs german; – durata medie de viata de peste 50 ani.
Profilele GEALAN sunt marcate din fabricatie cu: – sigla firmei GEALAN; – codul profilului; – data si ora fabricatiei; – linia de extrudare. Profilele se livreaza cu folie de protectie pe suprafetele expuse, transparenta si care poarta insemnele GEALAN®.
Pentru curatirea periodica a profilelor PVC se poate folosi o solutie de apa cu sapun; nu se vor folosi substante care ataca profilele PVC sau care sunt nisipoase si pot zgaria suprafetele. Se va curata periodic faltul tocului, pentru a se evita obturarea sliturilor (gaurilor) de evacuare a apelor. Feroneria se va unge cel putin o data pe an cu ulei pentru angrenaje fine sau cu vaselina speciala. Garniturile de cauciuc se vor unge anual cu substante pe baza de silicon, care conserva calitatile de etansare si elasticitate ale acestora.
Calitatea profilelor GEALAN te poate ajuta sa-ti reduci substantial pierderile de energie termica, reducand astfel costurile incalzirii sau racirii incaperii.
Pentru iubitorii lemnului GEALAN are o varietate de profile si culori care imita lemnul asa cum apare el in natura: stejar, stejar auriu, stejar deschis, stejar inchis, mahon. oregon si douglasie.
Geamul termoizolator nu poate fi vidat pentru ca in acest caz foile de geam s-ar sparge din cauza diferentei de presiune. In interior, poate fi aer uscat sau se pot introduce gaze inerte (argon, krypton, etc.).
La orice producator de ferestre cu profile GEALAN poti solicita agrementul tehnic pentru profile, iar produsele se pot verifica conform cataloagelor de productie care respecta normele germane RAL.
– asigura o curatire rapida si usoara prin suprafetele netede ale profilelor; – impiedica depunerea prafului, profilele fiind tratate antistatic; – profilele GEALAN nu iau foc; ele se aprind la temperaturi de peste 450 de grade C, dar se autosting; – nu necesita alte finisaje cu aplicare periodica (vopsire, lacuire, etc.).
Este un geam tratat cu un strat de ioni de argint, care are proprietatea de a reflecta radiatia termica, obtinandu-se astfel un coeficient de transfer termic redus.